- Англия, Европейски футбол, Футбол

Клоп: Шампионската лига не стига, има още толкова много

Сподели:
389 Views

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде първото си интервю след началото на лятната подготовка на европейския клубен шампион преди сезон 2019/2020. Германецът беше категоричен, че триумфът в Шампионската лига в началото на миналия месец е нещо позитивно за отбора, но съвсем не бива да придава на играчите чувство, че не могат да постигнат нещо повече.

Наставникът на мърсисайдци беше категоричен, че неговият тим ще стартира на чисто и ще използва позитивната енергия като тласък за още по-големи успехи. „Разбира се, че трябва да продължим напред. Не става дума затова, че където и да отидем, да казваме: „Добър ден, ние спечелихме Шампионската лига!” Но също така трябва ли да го забравяме?”, запита риторично Клоп.

„Това е просто факт, който трябва да даде на момчетата повече увереност, важно е. Ако обаче използваш само своята увереност, нямаш шанс. Никой обаче не бива да се тревожи, че този тим може да постъпи така.”

„Не е въпрос да достигнеш точката на окончателна задоволеност, да си щастлив от своята кариера, защото си спечелил Шампионската лига. Има още толкова много. Сега просто подушихме какво е чувството – играхме във финал, спечелихме го, после се върнахме в града и видяхме всички тези хора. Това е нещо, към което можеш да се пристрастиш, ще ти се да го преживяваш много по-често.”

„Много специално е и не може да бъде забравено. Ще пазиш този спомен и за в бъдеще, когато ще отправяш поглед назад към кариерата си. Никой не може да ти го отнеме. Но докато тази кариера все още тече, какъвто е нашият случай, трябва да използваш това като следваща база и да започнеш наново през сезона, защото той ще бъде напълно различен. В момента всичко е позитивно, разбира се.”

„Чувството е много по-добро, отколкото очаквах, ако трябва да съм честен, защото за последно бях печелил нещо твърде отдавна. Бях забравил какво е усещането. Беше хубаво. Имаше голяма разлика в сравнение с миналата година, когато срещах хора и те искаха снимки. Всички ми казваха: „Съжалявам, нямахте късмет”. Тази година беше много по-различно.”

„Почивката винаги е добра след дълъг и интензивен сезон. Всички разбират, че имаш нужда от няколко дни отдих. Точно това направихме, но времето беше достатъчно, за да се върнем пълни с енергия и готови да се впуснем отново,” заключи Клоп.

Източник: gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар