- Световен футбол, Футбол

Шок за Египет, отпадна от Купата на Африканските нации

Сподели:
505 Views

Изненадите в турнира за Купата на Африканските нации продължават с пълна сила! Домакинът на турнира Египет отпадна безславно от осминафиналите на надпреварата, след като допусна поражение с 0:1 от тима на Южна Африка.

Най-успелият африкански тим бе фаворит за трофея, но „фароните” с нищо не показаха, че заслужават да продължат напред, въпреки че бяха водени от голямата си звезда Мохамед Салах.

Шампионът от миналия сезон – Камерун също отпадна от надпреварата. Това се случи по-рано снощи , когато загуби от Нигерия с 2:3. На четвъртфиналите един срещу друг ще се изправят именно тимовете на Южна Африка и Нигерия.

Единствения гол в срещата дойде в неговия край, когато домакините се бяха хвърлили в атака, търсейки заветния гол. Противно на логиката обаче, той дойде именно в тяхната врата. Бранителят Ахмед Хегази сгреши фатално, след като не разбра, че колегите му в отбрана подготвят изкуствена засада.

Футболистите на Южна Африка се възползваха отлично от този факт и организираха контраатака, която завърши с гол, който в крайна сметка се оказа решаващ. В герой за  своите се превърна Тембинкоси Лорч, който бе безпощаден.

Така Египет завършва разочароващо турнира за Купата на Африканските нации, след като в досегашните си домакинства неизменно стигаше до полуфинала. „Фараоните” имат три титли и един полуфинал в четирите случая до този момент, в които приемат надпреварата.

Източник: gong.bg Снимка: Туитър




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар