- Световен футбол, Футбол

Копа Америка ще има нов шампион, Перу изненада всички

Сподели:
414 Views

Копа Америка ще има нов шампион, след като Перу детронира Чили с 3:0 на полуфиналите. В битката за трофея тимът ще трябва да се изправи срещу изпълнения с амбиции отбор на Бразилия.

Националният тим на Перу не е достигал до този етап на Копа Америка от 44 години. Попаденията за успеха реализираха Едисон Флорес, Йотун и Паоло Гереро. В неделя ще бъде определен и новият носител на трофея.

Златното поколение на Чили не успя да спечели трета поредна купа, като вместо това финалистите от предходните две издания ще се срещнат в голямата битка.

Предложенията, че Перу ще стигне до тук не бяха големи, след като в груповата фаза претърпяха унизителното 0:5 от Бразилия.

Първото попадение в полуфиналния двубой падна в 21-ата минута. След центриране на Куева, Карийо намери Едисон Флорес, който откри за 1:0.

В 38-ата минута вратарят на Чили излезе извън наказателното поле, но след това не успя да спре Карийо, който подаде на Йотун, за да може той да удвои за 2:0.

В самия край на мача Паоло Гереро оформи класическия резултат за 3:0, а в добавеното време Варгас дори изпусна дузпа за Чили, с което сложи край на спора.

Алексис Санчес се опита на няколко пъти в мача да покаже пълните си възможности, но не успя да помогне на отбора си.

Източник:gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар