- Европейски футбол, Испания, Испания, Трансфери, Футбол

Коутиньо каза “да” на ПСЖ, Неймар все по-близо до Барса

Сподели:
344 Views

Всеки ден се осъществява по една малка крачка за трансфера на Неймар обратно в Барселона. Още една ключова стъпка беше съгласието на съотборника му в националния отбор на Бразилия Филипе Коутиньо да премине в настоящия му клуб Пари Сен Жермен.

 
Неговите агенти са в Париж от няколко дни и водят преговори с новия спортен директор на клуба Леонардо. В крайна сметка те са казали “да” на възможността Коутиньо да заиграе на “Парк де Пренс”, както и на личните условия по сделката. Той ще прибира по около 20 млн. евро годишно там. 

Въпреки поредния пробив, все още не всичко е готово. Французите искат и още един играч от каталунския състав, чието име засега не е ясно. И освен него и Коутиньо, трябва да договорят и допълнителната сума, която Барса ще трябва да плати за Неймар. Тя обаче не би трябвало да е повече от 30-40 млн. евро при идването на други двама футболисти. 

Спекулациите са, че другият представител на “блаугранас”, който ще акостира в Париж, е Иван Ракитич. ПСЖ отдавна има интерес към него, а миналия сезон беше готов да плати 90 млн. евро за подписа му. Слуховете бяха подхранени от инкогнито пътуване на хърватина до френската столица във вторник следобед. 

Той беше сниман на борда на самолет за Париж заедно със съпругата си и малкото им дете. Засега каталунците не искат да се разделят с 31-годишния полузащитник, но в крайна сметка той може да се окаже излишен след идването на Френки де Йонг и ако спомогне за завръщането на Неймар, със сигурност ще бъде жертван. 

Източник: gong.bg


About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар