- Волейбол, Лига на нациите, Национални отбори

Троен сръбски пукот отпрати България безславно от Лигата на нациите

Сподели:
362 Views

Представителният ни отбор по волейбол допусна тежко поражение – 0:3, от Сърбия като за финал на кампанията на “лъвовете” в Лигата на нациите. Западните ни съседи постигнаха категоричния успех в зала “Колодрума” в Пловдив, неоставяйки никакви съмнения върху превъзходството си над селекцията на Силвано Пранди. В отделните части сърбите надделяха с 25:23, 25:12, 25:18, за да оставят България с 10 поражения и пет победи във всички мачове от надпреварата .

Със същия актив са и сърбите, но поради по-добрите показатели при спечелени/загубени геймове, то опонентът ни финишира 11-и, докато “лъвовете” завършиха на 12-о място.

Първата част стартира наравно, като нашите волейболисти поведоха с две точки за 5:3 след силна атака на Цветан Соколов.

Постепенно обаче „лъвовете” загубиха аванса си, за да се стигне до положителен актив за западните ни съседни про контра блок-аут на Лубурич. Към края на частта пък хората на Никола Гърбич натрупаха двуточков актив, който чинно бе пазен до самия край на частта и след блокада на Сречко Лисинац Сърбия затвори частта при 25:23.

Убедителното представяне от края на първия гейм за сърбите продължи в хода на цялата втора част. Съперникът ни поетапно увеличаваше актива си, след като във всички фази на играта хората на Никола Гърбич бяха далеч по-убедителни, а след три поредни грешки преднината стана шест точки при 10:16 за Сърбия. Активът набъбна до девет, след което с три поредни точки сърбите затвори гейма на 12.

В третата част предимството на сърбите бе затвърдено, след като контролираха всичко, случващо се в зала „Колодрума”. Марко Ивович изигра вездесъщ гейм в Пловдив, като в самия край заби два поредни аса, които на практика сложиха край на амбициите за тима на Силвано Пранди – 25:18, 3:0 гейма.

Източник: Gong.bg
Снимка: Валери Станков





About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар