- Европейски футбол, Футбол

Испания е с короната на Европа след триумф над Германия

Сподели:
305 Views

Юношеският национален отбор на Испания победи Германия във финала на Европейското първенство до 21 години с 2:1 и си подпечата петата титла в историята на стадион “Фриули” в италианския град Удинезе. Фабиан Руис даде превес на Ла Роха след далечен изстрел в седмата минута, а Дани Олмо удвои актива на испанците в 69-ата минута с красиво копване.

Почетният гол за Маншафта реализира Надием Амири след рикошет в края на мача.

Срещата може да се развие по различен начин, ако испанският бранител Хесус Вайехо бе изгонен след опасен фаул срещу футболиста на Фрайбург Валдшмидт през първото полувреме. Играчът на Реал Мадрид получи за действието си само жълт картон, а VAR показа на рефера, че той не е бил за изгонване.

Германците подобриха играта си през второто полувреме, но вторият гол на Олмо направи така, че Испания владее мача. Те дори можеха да увеличат аванса си, но халфът на Наполи Руис и Борха Майорал не се разбраха и атаката завърши безславно, след което Карлос Солер натресе напречната греда.

Амири пък отбеляза гол в самия край, за да предостави нервен край на дуела, след като стреля отдалеч, а топката рикошира в главата на Вайехо и влетя във вратата на Антонио Силвера – 1:2.

Източник: Gong.bg




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар