- БГ Тенис, Голям шлем, Тенис

Абсурден Григор завърши изяден от собствените демони

Сподели:
276 Views

Най-добрият български тенисист Григор Димитров по крайно нелеп начин приключи участието си на Уимбълдън още в първи кръг. В мач, продължил 3 часа и 1 минута, 28-годишният хасковлия допусна първи обрат от 2:0 до 2:3 сета в цялата си кариера, отстъпвайки срещу 85-ия в света Корентен Муте (Франция) – 6:2, 6:3, 6:7 (4), 3:6, 1:6. Фактът, че срещата беше едва втората на тревна настилка за 20-годишния му опонент при професионалистите, също прави резултатът повече от конфузен.

До този момент двамата не се бяха изправяли един срещу друг, а сега дълго ще се говори именно за този първи мач, който превърна Димитров в поредния изненадващ отпаднал в първия кръг през 2019 година. Димитров беше в идеална позиция да спечели мача в три сета, като при аванс 2:0 осъществи пробив в 11-ия гейм и трябваше да сервира за мача. Оттам нататък спиралата в представянето беше само надолу, докато Муте подобри драстично представянето си. Петият сет беше апотеозът на раздразнението и тоталното нежелание на българина да се бори за победата, която прати Муте срещу Феликс Оже-Алиасим (Канада) във втори кръг.

За втора поредна година Димитров приключва участието си на “Уимбълдън” още в първия кръг. През миналия сезон това не беше чак толкова нелогично предвид противник като Станислас Вавринка. Сега обаче българинът не оправда очакванията, че ще бъде фаворитът в мача.

Източник: gong


About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар