- БГ Футбол, Футбол

Венци Стефанов нападна Балъков и националите

Сподели:
288 Views

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов , нападна треньорът на националния отбор –Красимир Балъков и част от играчите в нациолналния отбор . Стефанов говори пред gong.bg.

“Има време до старта на сезона, мисля, че подготовката на Славия върви по план. Взехме нови попълнения , които се надявам да ни помогнат. Ще продължим да залагаме на юноши, за да може футболът да върви напред . Смятам, че задължително трябва да играят млади футболисти, а не да побългаряваме чужденци. Няма да открием топлата вода в Унгария имат правило затова”, каза Стефанов.

“Беше ме срам да гледам националите срещу Косово и Чехия , ако си мислим, че нещо сме направили много се лъжем. Чехия съвсем спокойно можеше да ни вкара 5- 6 гола. Тогава какво щяхме да говорим? Балъков беше голям футболист, но като треньор има много да се се доказва . В Етър може да му са се получили нещата, но националният отбор е съвсем друго нещо . Всеки те гледа под лупа.”

Схемите в националния отбор не стават както в Етър. Налага Сърмов в отбора на България, за да го продаде в някакъв отбор от четвърта или пета дивизия на Германия. Надявам се Балъков да си е взел поука, защото иначе нищо няма да се получи. Едни състезатели се толерират, а на други не им се дава шанс”, добави още босът на “белите”.

 “Не може в националния отбор да се залага на едни и същи лимитирани футболисти, които не смеят да се пипат. Каквото и да се случи, все те играят. Трябва да играят футболисти, които са в добро състояние и са готови да дадат всичко от себе си в името на България. Направи ли ви пвечатление играта на Десподов и Неделев. Те дори не се изпотиха. Само разхождаха фланелката на България. Това е позор. Иначе журналистите избират Космонавта за футболист на годината. Само и само да не стане Георги Петков. Като го гледат сега какво представлява, пари ли им под лъжичката? Какво си мислят тези, които са го избрали. Те журналисти ли са или нещо друго? Не знам сега къде ще го пратят Десподов, защото в Италия не е като в България, каза още членът на Изпълкома на БФС.

Стефанов говори и за амбициите на Славия.

“Надявам се през новия сезон Славия да бъде на по-високо ниво. Виждам нашия отбор в шестицата. Надявам се и по-напред – да влезем в четвърката. Може да станем и носители на Купата на България. Няма да бъде лесно, но ще се борим. Вярвам, че може да изпълним целите си, стига за няма удари под кръста. Почти съм сигурен, че такива ще има, но ние няма да се отказваме. Евентуално може да привлечем още едно ново попълнение и с това да приключим селекцията.

Вратите на Славия винаги са отворени за Галин Иванов. В момента той води преговори с унгарски отбор и може да подпише договор. Ако не го стори, се надявам да предпочете Славия пред другите български отбори. При нас си е като у дома. Ако дойде, ще играе до зимата и след това отново ще е свободен за чужбина. Ние не държим насилствено футболистите. Когато имат възможност за развитие, не ги спираме. Затова после се връщат при нас с удоволствие.

Ще ви дам един пример. Наскоро Косъма и Емил Мартинов ми се обадиха и ми казаха, че имат оферти от Арда, като условията им са в пъти по-добри от тези на Славия. Казах им да отиват, тъй като има живот и след футбола. Ако може един футболист да си оправи живота, защо да не го стори.

Искам да споделя още нещо. Наскоро ми се обадиха хора, които имат желание да помагат при трансфери на български футболисти в чужбина. Казаха ми, че Косово нямат държава, а ни бият на футбол. Това е пълен позор. Ако и с Англия играем по същия начин, не знам какво ще се случи. Може да се откажа да гледам футбол”, сподели още Венци Стефанов.

“Мисля, че и през тази година няма да има изненади в нашия шампионат. Лудогорец и ЦСКА ще са на първите две места в класирането. Двата отбора направиха добра селекция.  Кирил Домусчиев ще вземе мерки и Лудогорец няма да допусне грешките от миналия сезон. На българските евроучастници няма да им бъде лесно в турнирите, въпреки че няма да срещнат кой знае колко класни съперници в началото. Локо Пд за мен е пълна енигма. Надявам се отборите ни да успеят в Европа. Всяка точка е важна”, завърши президентът на Славия.

Източник: gong.bg , Снимка: кота спорт.
About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар