- Баскетбол, БГ Баскетбол, Други

Гери Славчева отново жъне успехи в баскетбола, но край терена

Сподели:
560 Views

Най-добрата българска баскетболистка от преди години Гергана Славчева вече жъне плодовете на работата си в треньорството.

От известно време Славчева работи в детско-юношеската школа на Славия, а с тима на момичета до 14 години бившата националка спечели сребърните медали. На финалите на Държавното първенство до 14 години в Самоков „белите” отстъпиха във финала пред Рилски спортист.

В Славия Гери Славчева трупа опит и от съвместната работа с една от легендите на женския ни баскетбол Гергина Скерлатова. А баскетболното бъдеще на Славчева е предначертано именно от Скерлатова в тинейджърските ѝ години…

„Гордея се с тези момичета и вярвам, че това е само началото”, написа игралата в женската НБА Гергана Славчева.

39-годишната бивша елитна състезателка години наред бе сред най-добрите родни баскетболистки в чужбина. Името ѝ е изписано върху Стената на славата на Флорида Интернешънъл Юнивърсити в Маями. Тя е сред малкото българки докоснали се до женската НБА.

Освен това Славчева, която сега носи и фамилията на съпруга си – волейболиста Венцислав Симеонов, е в щаба на националния ни отбор за кадетки до 16 години в екипа на Лъчезар Коцев.

За българския тим предстои Европейското първенство, на което домакин е София от 15 до 24 август.

Източник: Gong.bg Снимка: BGbasket.com








About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар