- БГ Футбол, Европейски футбол, Евроучастници, Шампионска лига

Георги Дерменджиев: “Целта ни е да стигнем максимално далеч в Европейските клубни турнири”

Сподели:
97 Views

Георги Дерменджиев: “Целта ни е да стигнем максимално далеч в Европейските клубни турнири”.

Треньорът говори  вчера пред медиите на брифинг, в който участва и капитанът на “Лудогорец” –  Антон Недялков.

Както е известно,  днес “Лудогорец” се изправя срещу “Динамо” Батуми. Срещата е част от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Ето какво съобщи сайтът на “орлите”:

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че рецептата Лудогорец да се класира в груповата фаза на Шампионска лига е много проста – да побеждава. „Рецептата Лудогорец да се класира в груповата фаза на Шампионска лига е много проста – да побеждаваме“, сподели Дерменджиев.

Естествено е, че ние сме разучили Динамо така, както и те знаят ние като отбор какво представляваме. Няма нещо, което да ни изненада. Проведохме много добра подготовка, мисля, че сме готови. Динамо има два официални мачове, а ние нямаме такива мачове“, добави той.

Ръководството винаги има високи цели. Не само ръководството, а и отборът. Още в самото начало сме заявили, че трябва да стигнем максимално далече в Европа. Дуа най-вероятно за първия мач няма да бъде готов“, допълни треньорът на българския шампион.

Изобщо няма да бъдем изненадани, много добре сме запознати с Динамо. Много добър отбор, играе модерен футбол. Аз мисля, че и Грузия като нация е във възход. Очаква ни един много сериозен и труден мач“, добави той.

На въпрос дали Лудогорец ще може да задържи някои от основните си футболисти, към които има интерес от други отбори поне до края на квалификациите в европейските клубни турнири, Георги Дерменджиев отговори: „Така ще бъде!“

Не мога да оприлича играта на Динамо Батуми на някой български отбор. Това, което ги отличава е, че играят много бързо с топката и се пренасят много бързо в предни позиции. Имат свой стил на игра, държат си го, играят много бързо и това им носи успех засега“, заяви капитанът на Лудогорец Антон Недялков. „Всички футболисти цяла година чакат точно тези мачове. Не би трябвало да има никакво подценяване. Всички са пределно мотивирани, за да може да се докажем на голямата сцена. Трябва да победим, независимо по какъв начин“, коментира Недялков.

Всяка година е различна. Тръгваме по различен начин. Идват нови футболисти. Всяка година е различна. Отборите, с които играем са различни. Нагласата е една и съща – да стигнем максимално далече и да се класираме за груповите фази на дадените турнири“, добави той.

Националният отбор на Грузия много добре се представи и това ще бъде допълнителна мотивация за тях. Ние ако сме достатъчно мотивирани и дисциплинарни не би трябвало да имаме, какъвто и да е проблем“, завърши Недялков.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев