- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Холандец разсече жегата и Ботев Пд за бележит успех на Царско село в елита

Сподели:
309 Views

Новакът Царско село записа емблематична първа победа в родния елит – efbet Лига. При това „царете” взеха първия си пълен комплект от точки при визитата на финалиста за Купата на България през миналата година – Ботев Пловдив. Столичани победиха „канарчетата” с 2:0, а точен в 84-ата минута бе Родни Антуи, който отбеляза невероятен гол с ножичен удар, по подобие на този при визитата на отбора срещу Дунав. Пасът дойде от Веселин Минев, а пет по-късно опитният краен бранител на „царете” подаде отново за Антуи, за да оформи крайния резултат в Коматево. Срещата не изобилстваше с много футболни достойнства, след като температурите в пловдивския квартал не паднаха под 34 градуса в хода на целия двубой, но все пак успехът отиде за столичани, които показаха по-здрави нерви в края на дуела.

Така Царско село се изкачи до 12-ото място и вече има актив от четири точки, докато Ботев остава 9-и с точка повече. В следващия кръг „царете” играят с Етър, докато Ботев гостува на Берое в „Дербито на Тракия”.

Мачът на футболен комплекс „Ботев 1912” стартира с преимущество за домакините. Първият шанс дойде в деветата минута, когато Ван Арнем стреля с глава след центриране, но Реян Даскалов спря пътя на топката. Тя отиде малко зад Антонио Вутов, който опита да отбележи със задна ножица, но Мартин Димитров улови. 120 секунди по-късно Александър Тонев опита късмета си с мощен удар от средна дистанция, ала топката отлетя аут.

В 13-ата минута Родни Антуи пребори отдясно с тяло Димитър Пиргов и нахлу в наказателното поле на „канарчетата”. Офанзивният играч на „царете” стреля силно с левия крак в близкия ъгъл на Аргилашки, но топката премина встрани от вратата.

Малко по-късно Тодор Неделев стреля силно от дистанция, а Димитров боксира топката. Тя отиде в Антонио Вутов, който бе в положение на засада и не последва нищо. В 26-ата минута Густаво Карбониери можеше да си отбележи автогол, но за него късмет топката излезе в ъглов удар.

Високите температури, като цяло, в Пловдив си оказаха влияние и в последните минути на първото полувреме големи възможности пред двата отбора нямаше, като в самия край Вутов стреля силно, но вратарят на „царете” се намеси.

Второто полувреме започна с искане за дузпа от Ботев Пловдив, след като лакътя на Антонио Георгиев спря удар на Тодор Неделев с глава, но реферът не обърна внимание на претенциите на домакините. В 57-ата минута пък Филипов центрира добре отдясно за Вутов. Той, от своя страна, стреля с глава, но топката се спря в напречната греда на Димитров.

Двайсет минути преди края Антуи комбинира със Светослав Диков, а резервата стреля, но топката премина встрани. Последваха пропуски на Тодор Неделев и Балтанов, а в 84-ата минута дойде откриващият гол в срещата.

Тогава Веселин Минев центрира блестящо отляво за Родни Антуи, който бе „забравен” от „жълто-черната” защита и с ножичен удар матира Аргилашки – 1:0 за „царете”.

Пет по-късно пък отново Минев комбинира през средата с Антуи, който напредна и с фин удар с левия крак прати топката в левия ъгъл на вече излезлия Аргилашки.

Така Царско село записа историческата първа победа в efbet Лига, надделявайки при визитата си на Ботев Пловдив.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар